Team buglovers

Het bugloverteam van Duurzaam Insecten Eten bestaat uit zeer ervaren sprekers, workshopbegeleiders en insectenkoks zoals:

Klaas Koster

Entomofagist

Mijn naam is Klaas Koster ik ben ‘entomofaag’ en professioneel trainer & spreker. Vanuit een hoger gelegen doel: ‘De wereld een beetje mooier maken’ heb ik in 2008 de site Duurzaam Insecten Eten opgericht vanuit de overtuiging dat we minder vlees moeten eten en op zoek moeten gaan naar een alternatieve eiwitbron.

Insecten eten is één van de mogelijke alternatieven en daar kan ik zeer gepassioneerd over spreken. U kunt mij inzetten als spreker of dagvoorzitter op uw congres, kick-off, salesmeeting of ander evenement. U kunt rekenen op originele standpunten en invalshoeken, die aanzetten tot levendige discussies. (meer…)

Share

Daisy Stauder

Entomofagist

Mijn naam is Daisy Stauder en in samenwerking met Duurzaam Insecten Eten verzorg ik proeverijen, presentaties en workshops over eetbare insecten.

Als beroep ben ik kok en productdesigner waarbij ik beiden combineer en sinds 2011 heb ik veel ervaring opgebouwd met insecten eten workshops en insecten proeverijen binnen scholen, bedrijven, prive feesten, bruiloften en evenementen.

Ik neem je mee in de wereld van insecten eten en laat je graag kennis maken met de smaak beleving van insecten, waarbij smaken en structuren elkaar contrasteren
Zoals de nootachtige smaak van een meelworm met een luchtige structuur en een stevige basis van hartige cakes. (meer…)

Share

  Bas Godschalk

  Entomofagist

  Mijn naam is Bas Godschalk en in samenwerking met Duurzaam Insecten Eten geef ik regelmatig lezingen en trainingen. Ik ben een enthousiaste insectenliefhebber, die een ruime ervaring heeft opgedaan in milieu- en energievraagstukken. Ik heb veel projecten uitgevoerd in Europa en Azië. Ik vind het uitermate boeiend om samen te werken met verschillende culturen en zo van elkaar te leren.

  Insecten als duurzame eiwitbron voor iedereen. Daar geloof ik in en daar zet ik me voor in. Een insect eten lijkt niet direct vanzelfsprekend, maar als je er even over nadenkt, dan is het zo gek nog niet. Door het geven van lezingen, wil ik mensen graag aan het denken zetten en laten ervaren hoe insecten proeven. Graag kom ik bij u langs om een presentatie te geven over het eten van insecten. Uiteraard kunt u dan ook verschillende insecten proberen. (meer…)

  Share
   Share

   4 gedachten over “Team buglovers

   1. Goede dag

    Ik vroeg me iets af heb het probeer pakket van jullie binnen gekregen maar vroeg me af of die al klaar waren om op te eten of eerst nog gekookt moesten worden

    Mvg s.mulder

    • Beste Stefan,
     Gevriesdroogde insecten kan je zo eten zonder iets te doen. Je maakt ze lekkerder door ze te kruiden, te marineren of een minuutje in de pan te roosteren met een drupje olie.

   2. Beste

    Mijn naam is Alexandra. Ik ben in het 6de jaar van TA Jette. Wij moeten deze jaar een GIP voorbereiden en het thema hiervan is ”insecten in de voeding”. Ik ben hiervoor op zoek naar verschillende winkeltjes/firma’s waar wou zouden mogen langskomen.
    Hopend op een positief antwoord.

    Alvast bedankt.
    Mvg,

    Moreno Madrid Alexandra

   3. Beste buglovers,

    Wat een interessante en inspirerende website! Dankzij een aflevering van Chef’s Table (Netflix) ben ik geobsedeerd geraakt met mieren in gerechten. Die zijn echter veel moeilijker te vinden dan bijvoorbeeld meelwormen of krekels. Weten jullie waardoor dat komt? Zijn ze minder makkelijk te kweken?
    Het lijkt mij fantastisch om eens flink te experimenteren met een bakje “green-weaver”, “leaf-cutter”, “carpenter” of “honeypot” mieren (het liefst met pootjes). Enig idee hoe ik daar aan zou kunnen komen? Zijn er importeurs of kwekers bij jullie bekend die mieren aanbieden?

    Ik kijk uit naar jullie antwoord!
    Groetjes,
    Milan

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *