Recepten

Insecten recepten / gerechten. Een typisch gerecht in de straten van Bangkok: insecten, met onder meer gefrituurde sprinkhanen en meelwormen.

Mensen kunnen ongemerkt (delen van) insecten binnenkrijgen bij een normaal voedingspatroon. Insectenlarven kunnen namelijk terechtkomen in producten waar ze van eten, zoals graan (brood), vruchten (jam, yoghurt) en noten (borrelnootjes, snoep, pindakaas).

Ook insecten eten? Ga direct naar alle meelwormen recepten, naar alle sprinkhanen recepten of naar alle wasmotrupsen recepten. Hieronder ook alvast enkele lekkere insecten recepten die je zelf thuis kan maken:

Voor de diverse insectenrecepten klikt u hierboven op het gewenste insecten gerecht en zie hoe makkelijk het is om een heerlijke snack of een complete maaltijd op tafel te zetten.

Staat uw recept er niet tussen of wilt u juist nog meer geïnspireerd worden? Kijk dan eens in het insectenkookboek of klik hier om de reviews van het Insectenkookboek bekijken en eventueel direct online kopen.Insectenkookboek te bekijken of direct online te kopen. Heb je zelf wellicht nog een lekker insecten gerecht wat nog niet in deze lijst voorkomt, laat dit dan even weten in een reactie op dit bericht zodat wij de lijst met lekkere insecten gerechten kunnen completeren.

Wist u dat?
Op Sardinië wordt wel Casu marzu gegeten, beter bekend als madenkaas. Deze kaas ‘rijpt’ doordat de vliegenlarven de kaas opeten en weer uitscheiden. Volgens kenners wordt de kaas beter naarmate de larven er langer in leven en de kaas meerdere malen hebben verteerd. De traditionele kaas wordt plaatselijk nog wel gemaakt, ondanks een verbod vanwege risico op voedselvergiftiging.

In Colombia bijvoorbeeld, verkopen ze in de bioscoop geen popcorn, maar geroosterde parasolmieren. Japanners smullen van rijst met gekookte wespenShare

10 gedachten over “Recepten

  1. Ik heb laatst bij de sligro gevriesdroogde insecten gekookt. Heb ik dan iets aan het insectenkookboek? Of gaat dat kookboek uit van verse insecten?
    Ik zag ook bij de voorbereiding dat je de insecten eerst moet wassen en droogdeppen. Ik neem aan dat dat met levende insecten is en niet met gevriesdroogden. Waar kan ik dan die verse insecten bestellen? Of zijn gevriesdroogde insecten ook geschikt on in de recepten van bv het kookboek te gebruiken? Hoor graag van jullie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *