> krekels > Bugbar – reep met dadels en krekels

Bugbar - reep met dadels en krekels

BEREIDING: 10 MINUTEN + 1 UUR WACHTTIJD | VOOR 6 – 12 PERSONEN | SNACK

Bugbar met insecten

Ingrediënten

100 gr dadels

100 gr cashewnoten

40 gr ongezoete geraspte kokosnoot

2 eetl cacaopoeder

25 gr krekels

optioneel: 30 gram gehakte ongezoete pure chocolade (minstens 70% cacao)

snufje zout

stap 1

Pureer de dadels met een staafmixer ongeveer 20 seconden.

stap 2

Voeg de noten en de krekels toe en zet de mixer weer voor 20 seconden aan. Nu heb je een plakkerig mengsel. Voeg de andere ingrediënten toe zet de mixer weer aan voor ongeveer 5 seconden totdat alles gemengd is. Kijk uit dat je de mixer niet te lang aan hebt, anders gaat de textuur stuk. 

stap 3

Verspreid het mengsel op een vel bakpapier en maak het plat met behulp van bijvoorbeeld een deegroller. Doe het mengsel in de koelkast totdat het helemaal afgekoeld is en snijd het daarna in repen.

Eet smakelijk!

Meer weten over koken met insecten?
Vraag een kookworkshop aan!