Insecten kookboek

Wil je meer insecten recepten proberen? Dan kun je het beste een insectenkookboek gebruiken. Er zijn een stuk of vier Nederlandstalige insectenkookboeken op de markt. In elk kookboek vind je naast de insecten recepten ook extra informatie over insecten. Welke voedingswaarde hebben ze, hoe bereid je ze en meer interessante achtergrond informatie. Hieronder geven we een overzicht van de Nederlandstalige kookboeken en een lijstje van buitenlandse kookboeken.

Het InsectenkookboekHet insectenkookboek van Arnold van Huis

Het insectenkookboek is een van de eerste insectenkookboeken die is uitgegeven. Het bevat heerlijke recepten, maar ook tal van leuke insecten wetenswaardigheden en interviews met top koks en insecten kwekers. Het vertelt waar je insecten kunt kopen/bestellen, of je ze allemáál kunt eten, en hoe je ze bewaart en klaarmaakt.

Het Insectenkookboek is geschreven door een 3-tal insecten eten experts, namelijk Arnold van Huis (voormalig hoogleraar entomologie aan de Wageningen Universiteit), Henk van Gurp (kookdocent aan Rijn IJssel Vakschool) en Marcel Dicke (hoogleraar entomologie aan de Wageningen Universiteit).

Het insecten kookboek is gebonden, geheel in full colour en rijk geïllustreerd. De prijs is € 39,95 in de hardcover versie. Andere versies zijn goedkoper. Insectenkookboek bekijken en eventueel direct online kopen.

Bugs, culinair insectenkookboekHet insectenkookboek van David Creëlle

Chef kok David Creëlle heeft in België een eigen insectenrestaurant geopend en daar veel heerlijke insectengerechten gemaakt. In zijn kookboek geeft hij een veelheid aan recepten en extra achtergrondinformatie. Een recensie van het kookboek vind je hier.

Bugs, culinair insectenkookboek is te koop voor € 17,50. Bekijk en je kunt het eventueel direct online kopen.

Het insecten KookboekHet insectenkookboek van Folke Dammann

Het insecten kookboek is door Folke Dammann & Nadine Kuhlenkamp samengesteld. Het is van origine een Duitstalig kookboek. Ook dit kookboek bevat allerlei soorten recepten en voorbeelden voor eenvoudige gerechtjes. Een uitgebreide recensie kan je hier lezen.

Het insecten Kookboek is te koop voor € 19,99. Bekijk hier om hem online te bestellen.

Insecten, een culinaire ontdekkingHet insectenkookboek van Shami Radia

Dit insectenkookboek is van oorsprong in Groot-Brittannië uitgebracht onder de naam Eat Grub. In deze uitvoering staan erg veel recepten, variërend van snacks, via kleine naar grote gerechten en nagerechten. Je kunt zelfs completen menu’s samenstellen. Het insectenkookboek is geschreven door Shami Radia en Neil Whippey en de recepten komen van Sebastian Holmes.

Het Insecten, een culinaire ontdekking kookboek is te koop voor € 25,00.

Enkele Engelstalige insectenkookboeken

Top 10 insectenkookboeken wereldwijd

Om het lijstje helemaal compleet te maken, hebben we een top 10 van alle internationale insecten kookboeken voor je in een handig overzicht bij elkaar gezet:

 1. The Insect Cookbook: Food for a Sustainable Planet / Arnold van Huis
 2. The Eat-A-Bug Cookbook: 40 Ways to Cook Crickets, Grasshoppers, Ants, Water Bugs, Spiders, Centipedes, and Their Kin / David G. Gordon
 3. Bug-A-Licious / Meish Goldish
 4. Spider-Tizers and Other Creepy Treats / Meish Goldish
 5. Baby Bug Dishes / Meish Goldish
 6. Why Not Eat Insects? / Vincent M.Holt
 7. Entertaining With Insects: The Original Guide to Insect Cookery /  Ronald L. Taylor
 8. Creepy Crawly Cuisine: The Gourmet Guide to Edible Insects / Julieta Ramos-Elorduy
 9. Les insectes comme aliments de l’homme / Tango Muyay
 10. Bugs on the Menu / Jo Windsor.

Geen zin om een heel insecten kookboek te bestellen maar wil je toch aan de slag met een lekker insecten gerecht? Ga direct naar alle meelwormen recepten, naar alle sprinkhanen recepten of naar de krekel recepten op deze site.

Share

6 thoughts on “Insecten kookboek

 1. Hello duurzaaminsecteneten.nl

  I’m from Italy so my english might not be v ery well.
  I lovv food made from insects, so i would like to promote your website allah round the world. Do yoo have some more receipts for me?

  Yours Truly,

  Amad

 2. Publicized 29 September 2013 and there are significant Changes…

  If you want to promote the eating of insects in the Western world, make SURE (in te beginning) that the insects NOT recognizable are!

  Publicizes of course on the food label that there insects incorporated are in the product

  We have NO time left to at more insects to our food save our planet!

 3. Pingback: 29 september 2013 Inspiratiehuis haakt weer aan bij het Smaakfestijn op Arnhems Buiten! « inspiratiehuisarnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *