Knapperige gefrituurde sprinkhanen
Ingrediënten:
- Sprinkhanen
- Tempurabloem (te koop via een Toko of anders met tarwebloem)
- Ijskoud water
- Peper en zout
- Chocoladesaus of chilisaus
Bereiding:
Verwijder eerst de poten en vleugels van de sprinkhanen. Maak vervolgens van de bloem en het koude water glad beslag. Breng dit op smaak met peper en zout.
Leg de sprinkhaan op een vorkje en haal deze door het beslag.
Bak ze in de olie krokant. Laat daarna goed laten uitlekken en eet ze bij voorkeur warm.
Tip: Lekker met chilisaus of met chocoladesaus en een beetje poedersuiker.
Heb jij zelf nog een lekker insecten gerecht? Laat dit dan even weten in een reactie op dit bericht. Dan voegen wij hem toe aan de lijst met recepten. Heb je een mooie foto van dit gerecht? Stuur die dan per mail naar: info@duurzaaminsecteneten.nl.