Voorbereiding

Voorbereiden van een insectenmaaltijd

Degenen die gewend zijn aan het eten van dieren weten waarschijnlijk ook dat de meeste dieren moeten worden gedood, schoongemaakt en gekookt voordat men deze kan eten. Hetzelfde is vergelijkbaar met insecten. Hoewel een hoop mensen in andere landen de voorkeur geven om insecten rauw te eten, en het waarschijnlijk waar is dat je de meeste voedingsstoffen binnen krijgt op die manier, zien wij ze liever dood op ons bord liggen. Er zijn diverse manieren om de insecten te bereiden, maar is het de eerste keer, dan raden we u aan om ze eerst te koken en mogelijk te bakken of te frituren. Hierdoor geeft u uzelf de mogelijkheid rustig te wennen aan de smaak en de structuur van het beestje.

Een leuk idee is het maken van insecten sushi.

U neemt de gewenste hoeveelheid levende insecten, spoel ze af en dep ze droog. Deze procedure is makkelijk te doen met meelwormen, maar vrij moeilijk om te doen met krekels. Giet de krekels of meelwormen in een vergiet en dek het snel af met een kaasdoek of een soortgelijke doek. Spoel ze en droog ze vervolgens door de vergiet te schudden tot al het water wegloopt. Stop de krekels of meelwormen dan in een plastic zak en leg ze in de vriezer totdat zij dood zijn, maar niet bevroren. Ongeveer een kwartier zou voldoende moeten zijn. Neem ze uit en spoel ze onder koud water. U hoeft de meelwormen niet echt schoon te maken, maar als u wilt, kunt u het hoofdje verwijderen. Bij de krekels kunt u de hoofden, achterpoten en of vleugeltjes verwijderen op basis van persoonlijke voorkeur, want krekelbeentjes hebben de neiging om vast te zitten tussen de tanden. U bent nu klaar om de insecten te gebruiken in allerlei culinaire traktaties!

Voor diverse insectenrecepten klikt u in het menu ‘Insecten recepten’ op de verschillende recepten, er verschijnt een lijst met lekkere insecten gerechten. Klik vervolgens op één van de recepten en zie hoe makkelijk het is om een heerlijke snack of een complete maaltijd op tafel te zetten.

Staat uw recept er niet tussen of wilt u juist nog meer geïnspireerd worden? Insectenkookboek bekijken en eventueel direct online kopen.

Hieronder een leuk filmpje over het frituren van sprinkhanen

Wil je zelf een insectensnack thuis maken? Bekijk in dit filmpje hoe patissier Robèrt van Beckhoven dat doet en ga er zelf ook mee aan de slag!


 

Share

Een gedachte over “Voorbereiding

  1. Koken en braden (verhitten boven 50 graad) zorgt voor productie van degeneratie-stoffen in het voedsel.’ Dr. med. Pottenger, 1935.
    Eiwitrijke kost is alleen rauw gegeten echt gezond.
    De schade door ‘Pottenger-schaadstoffen’ komt sluipend, wordt niet waargenomen. Als de effecten er zijn, is het veel te laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *