> buffalo's > Insectenquiche met buffalo’s

Insectenquiche met buffalo's

BEREIDING: 45 MINUTEN | VOOR 4 – 6  PERSONEN | HOOFDGERECHT

Quiche met meelwormen

Ingrediënten

Voor het deeg:

150 gr bloem

1 zakje gedroogde gist

1 theel zout

1 theel basterdsuiker

50 gr boter

1 ei

60 ml melk

 

Voor de vulling:

1 potje buffalo’s

4 eetl olijfolie

2 gesnipperde uien

halve prei in reepjes

1 rode paprika in blokjes

1 teentje knoflook geperst

1 theel kerriepoeder

 

Voor het room-eimengsel:

2 dl slagroom

4 eieren

1 eetl maïzena

50 gr geraspte oude kaas

quichevorm van 25 cm

stap 1

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een bol en laat 15 minuten, afgedekt en op een warme plaats, rijzen.

stap 2

Hak de buffalo’s in kleine stukjes. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de meelwormen, ui, prei, paprika en knoflook in ca. 2 minuten zonder te kleuren. Voeg de kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee. Laat vervolgens afkoelen.

stap 3

Meng alle ingrediënten voor het room-eimengsel in een kom en breng op smaak met peper en zout.

stap 4

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

stap 5

Rol het deeg uit tot een ronde dunne plak, gebruik een beetje bloem om plakken te voorkomen.

stap 6

Smeer de bakvorm in met boter en bekleed deze met het deeg. Verdeel de vulling gelijkmatig over de vorm en giet het room-eimengsel erover. Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven.

Eet smakelijk!

Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!