Kweken met de Hive

Je wilt graag zelf meelwormen kweken. Dat kan door met een paar bakjes te beginnen. Maar hoeveel leuker is het om meelwormen in een professionele meelwormenmachine te kweken en daarna te gebruiken voor je huisdieren of om zelf op te eten? Dat kan nu met de Hive en Hive Explorer.

HiveHive de meelwormen kwekerij

De Hive is ontworpen door het LIVIN Farms team om eenvoudig zelf meelwormen te kweken. Je plaatst de unit op je aanrecht of tafel, steekt de stekker in het stopcontact en je kunt aan de slag. De Hive is in staat om zelf de temperatuur en luchtvochtigheid in de unit te regelen, zodat de optimale leefcondities worden verzorgd voor de meelwormen. Met de Hive kan je ongeveer 200 tot 500 g meelwormen per week kweken.

In de kweektoren zijn verschillende verdiepingen aangebracht. Je hebt één laag met kevers en meerdere lagen met meelwormen. De kevers leggen eitjes, die in een lager gelegen bak worden opgevangen. De uitgekomen meelwormen groeien en als ze voldoende groot zijn komen ze in een lager gelegen bak terecht en groeien dan weer door. Aan het eind van de groeiketen kan je de meelwormen oogsten voor gebruik.

Hier vind je meer informatie over de Hive. Of koop hem hier.

Hive ExplorerHive Explorer - de mini meelwormenkwekerij

De Hive Explorer is een nieuwe vinding van LIVIN Farms. Het is eigenlijk een kleinere versie van de Hive. De Hive bestaat uit meerdere verdiepingen, de Hive Explorer uit één. Toch bevat ook deze unit een regeling voor het klimaat van de kweekruimte.

De Hive Explorer is een stuk goedkoper dan zijn grotere broer de Hive en daarmee een laagdrempelige manier om een minikwekerij te starten. De Hive Explorer staat in de startblokken om ontwikkeld te worden. Je kunt nu al wel een pre-order plaatsen.

Hier vind je meer informatie over de Hive Explorer en hier kun je een order plaatsen. 

Share