> Leesvoer > Is 3D-printen van insectenvoedsel de toekomst?

Is 3D-printen van insectenvoedsel de toekomst?

Spinazie Quiche

Dat insecten eten een duurzame vorm is van het binnenkrijgen van dierlijke eiwitten is inmiddels bekend. Maar hoe krijg je het Westen zover dat zij hun belemmerende overtuigingen aan de kant zetten en massaal aan de insecten gaan?

Maskeren

Maskeren lijkt de een oplossing! Oftewel het verwerken van insecten in voedsel zonder dat je het ziet. Eerder schreven we al over Bugnuggets, Bugball, Bugsticks en andere insectensnacks, waarin insecten vermalen zijn verwerkt en je ze niet meer ziet. Uiteraard staat op de verpakking vermeld dat er insecten in zitten, maar als je puur naar het product kijkt zie je niet dat er insecten in verwerkt zitten. We hopen dat er in de toekomst steeds meer producten komen, waar insecten als alternatief voor vlees, beschikbaar komen. Wij doen al een paar ideeën van de hand.

Meelwormen spinazie quiche

Zo kunnen wij ons voorstellen dat er op grote schaal meelwormen verwerkt gaan worden in een heerlijke quiche uit de supermarkt.

Sprinkhanenvlees kroket

Of wat dacht je van sprinkhanenvlees verwerkt in een lekkere kroket. Geen mens die deze heerlijke kroket kan weerstaan als hij hem eenmaal geproefd heeft. Dat er in sommige kroketten paardenvlees verwerkt zit weerhoudt mensen ook niet om deze niet te eten.

3D-printen insecten ‘vlees’

Een andere innovatieve oplossing is het 3D printen van eten gemaakt van insecten. Het proces is heel eenvoudig. Gevriesdroogde insecten worden vermalen tot poeder. Het poeder meng je tot een pasta met water, kaas of boter. De insectenpasta kan je vervolgens met een 3D-printer in allerlei aantrekkelijke hapjes printen.

Dat is pas echt het vlees van de toekomst 😉!

door Buglover
gepost op 30-09-2013
info@duurzaaminsecteneten.nl

Meer weten over koken met insecten?
Vraag een kookworkshop aan!