> Leesvoer > Spelen met je eten?! Voor deze keer mag het.

Spelen met je eten?! Voor deze keer mag het.

Bug Racer krekel

Als kind werd me verteld dat je niet mocht spelen met je eten…. Dat wordt me nu wel heel lastig gemaakt.

Bug Racer

Speelgoedfabrikant Mattel heeft een speelgoedauto gemaakt die kan worden bestuurd door insecten, echte krekels in dit geval. Met sensoren wordt de beweging van de krekels in het wagentje omgezet in stuurbewegingen.

De Bug Racer (zie filmpje) is in de V.S. te koop voor zo’n 35 dollar. De insecten worden voor dit bedrag niet meegeleverd. Het elektrische wagentje draait op batterijen en biedt ruimte voor 2-4 krekels.

Verschillende functies

Bij de functie ‘Cricket in charge’ hebben de krekels het voor het zeggen. Als de auto tegen een muur rijdt, gaat hij wel automatisch een stukje achteruit.

In de functie ‘Drag racing’ kunnen twee of meerdere wagens het tegen elkaar opnemen. In ‘Autodrive’ rijdt het autootje uit zichzelf en een vierde functie omvat een lichtshow met muziek.

Als er niet met de Bug Racer wordt gespeeld, kunnen de insecten in een aparte ruimte in het wagentje op adem komen. Gebruikers moeten er wel voor zorgen dat er genoeg eten is en dat het hokje regelmatig wordt schoongemaakt. Daarnaast vermeld Mattel in de instructies dat er ten alle tijden en volwassene toezicht moet houden als de auto door de krekels worden bestuurd.

door Bas Godschalk
gepost op 11-12-2015
bas@duurzaaminsecteneten.nl

Wil je meer weten over insecten?
Vraag een gastles aan!