> Leesvoer > Wat kies jij: Fruits de Terre of Fruits de Mer

Wat kies jij: Fruits de Terre of Fruits de Mer

Fruits de Terre

Fruits de Mer

Als we op vakantie zijn in zuid Frankrijk of bij een goed restaurant eten, dan bestellen we zomaar een Fruits de Mer. We smikkelen van de garnalen, zeeslakken, schelpdieren en andere zogenaamde ‘vruchten uit de zee’. Culinaire fijn proeverij. We doen het graag en denken er nauwelijks bij na als we de grote gamba’s moeten pellen en onze vieze vingers dan aflikken. Maar heb je ook wel eens een Fruits de Terre besteld?

Fruits de Terre

Een wat? Fruits de Terre? Ja, een heerlijk gerecht met vruchten van de aarde, meelwormen of krekels en sprinkhaantjes? Heerlijk en ook nog eens supergezond. Nee, de meesten van ons vinden dit maar een raar idee. Toch is het minder vreemd dan je zou denken. De milieubelasting van het eten van vissen en visproducten is hoog. Insecten zijn duurzaam te kweken en daarmee kunnen we onze voetafdruk op aarde verkleinen. En lekker zijn insecten ook. Carlo Cracco maakt de heerlijkste insecten gerechten en ook in Nederland zijn er restaurants die insecten op de menukaart hebben staan. Probeer het zelf eens uit, of ga zelf aan de slag met een Fruits de Terre.

door Bas Godschalk
gepost op 01-04-2020
bas@duurzaaminsecteneten.nl

Meer weten over koken met insecten?
Vraag een kookworkshop aan!