> sprinkhanen > Nacho‘s met sprinkhanen

Nacho‘s met sprinkhanen

BEREIDING: 25 MINUTEN | VOOR 6 PERSONEN | BIJGERECHT OF SNACK

Nachos met guacamole en sprinkhanen

Ingrediënten

100 g nacho-chips (naturel, of nacho cheese voor extra bite)

handjevol maïs (uit glas of blik)

25 gr sprinkhanen

100 gr geraspte kaas

handjevol jalapeño-pepers (in glas)

rode ui, gesnipperd

optioneel: verse kleingesneden tomaat, kidneybonen, rode paprika

 

Ingrediënten voor de guacamole:

1 of 2 rijpe avocado’s

1-2 eetl heel fijngesnipperde ui of sjalotje

2 tenen knoflook, geperst

1-2 eetl vers limoensap

1 fijngesnipperde tomaat zonder de zaadlijsten

optioneel: 1-2 el zure room

stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

stap 2

Verwijder de pootjes en vleugels van de sprinkhanen door ze er voorzichtig af te breken. Dit is belangrijk omdat de pootjes scherpe haakjes hebben.

stap 3

Maak laagjes van alle ingrediënten in een ovenbestendig bord of ovenschaal, beginnend met een laagje nacho-chips. De ‘optionele’ ingrediënten kun je hier ook bij gebruiken, voor extra vulling. Eindig met een flinke laag geraspte kaas. Zet het bord 10 minuten in de hete oven, of totdat de kaas gesmolten is. Ga ondertussen verder met stap 4.

stap 4

De basis-guacamole is eigenlijk avocado met limoensap en knoflook; de rest is optioneel en geeft het net dat beetje extra pit. Prak de avocado’s fijn met een vork. Je kunt ook alles in een keukenmachine doen, maar dan krijg je een hele gladde puree. Als de avocado’s geprakt zijn, voeg je de overige ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper. Maak de guacamole op het laatste moment: hij kan snel bruin worden.

Eet smakelijk!

Meer weten over insecten?
Vraag een insectenlezing aan!