> meelwormen > Pasta all ‘Entomofagia

Pasta all ‘Entomofagia

BEREIDING: 30 MINUTEN | VOOR 6 PERSONEN | HOOFDGERECHT

Pasta all entomofagia

Ingrediënten

500 gr verse tagliatelle

50 gr meelwormen

zwarte peper

zout

2 teentjes knoflook

1 blokje groentebouillon met 1 dl water

6 eetlepels  olijfolie

1 uitje, gesnipperd

2 takjes verse tijm

1 takje verse rozemarijn

300 gr spinazie

2 dl slagroom

handvol verse basilicum, gesneden

1 eetl pijnboompitten, geroosterd

stap 1

Verwarm de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uitjes en 1 teentje knoflook zachtjes aan zonder deze te laten verkleuren. Voeg de spinazie toe en bak deze zachtjes mee.

stap 2

Voeg vervolgens de groentebouillon toe en de slagroom, rozemarijn en tijm. Kook dit voor de helft in tot sausdikte in ca. 10 min. Haal de kruidentakjes eruit en breng de saus verder op smaak met peper en zout.

stap 3

Kook de pasta met een beetje zout beetgaar en breng deze na het afgieten op smaak met scheutje olijfolie en peper.

stap 4

Fruit een teentje knoflook en zwarte peper in een eetlepel olie. Rooster vervolgens de meelwormen hierin mee totdat ze krokant zijn; dit duurt misschien een minuut maar niet meer. Zet het vuur uit, en meng de meelwormen met de pasta en de saus. Bestrooi als laatste het geheel met basilicum en pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Toch niet zo veel zin in koken?
Ga lekker uit eten!