> sprinkhanen > Sprinkhanen met bospaddenstoelen

Sprinkhanen met bospaddenstoelen

BEREIDING: 20 MINUTEN + 1 UUR WACHTTIJD | VOOR 4 PERSONEN | HOOFDGERECHT

Paddestoelenmix met gebakken sprinkhaan

Ingrediënten

25 gr sprinkhanen

zakje gedroogd eekhoorntjesbrood

75 gr verse champignons

Madeira

1 rode ui

peper en zeezout

wok– of olijfolie

stap 1

Verwijder de pootjes en vleugels van de sprinkhanen door ze er voorzichtig af te breken. Dit is belangrijk omdat de pootjes scherpe haakjes hebben.

stap 2

Wel de sprinkhanen minstens 1 uur in de Madeira. Laat de sprinkhanen vervolgens uitlekken op een stuk keukenrol.

stap 3

Borstel de champignons en snijd een stukje van de onderkant van de steel af. Snijd de champignons in fijne blokjes en snipper de rode ui.

stap 4

Verhit de olie in een wok en voeg de fijngesneden rode ui toe. Voeg, wanneer de ui licht gekleurd is, de sprinkhanen en de fijngesneden champignons toe. Voeg als laatste de bospaddenstoelen toe en wok het geheel nog een tijdje. Breng het gerecht op smaak met zeezout en peper.

Serveer met bijvoorbeeld rijst.

Eet smakelijk!

Meer weten over koken met insecten?
Vraag een kookworkshop aan!