Internationaal Insecten Symposium 21 en 22 maart 2018

Internationaal Symposium Edible insects: the value chain

21 en 22 maart 2018

Op 21 en 22 maart 2018 vindt in Ede-Wageningen het symposium “Edible Insects: The Value Chain” om 10 jaar insectenonderzoek en insectenindustrie, voor voeding en diervoeding, in Nederland te vieren. Onderzoekers van Wageningen University & Research, ondernemers en andere belanghebbenden (bijv. Voedselveiligheidsautoriteiten en politiek) in de industrie zullen de nieuwste inzichten en bevindingen presenteren met betrekking tot de toepasbaarheid van insecten als een nieuwe eiwitbron, rekening houdend met verschillende stappen in de waardeketen.

We nodigen alle onderzoekers, industrieën, politici, investeerders en andere belanghebbenden die geïnteresseerd zijn in eetbare insecten uit om in maart deel te nemen aan dit evenement!

We kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen in Ede-Wageningen!

Kijk op de symposium-website voor meer informatie over het symposium en het (voorlopige) programma.

(de voertaal op het symposium is Engels)

Kom ook en registreer online.

Share
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagd , , door Bas Godschalk . Bookmark de permalink .

Over Bas Godschalk

Insecten als duurzame eiwitbron voor iedereen. Daar geloof ik in en daar zet ik me voor in. Een insect eten lijkt niet direct vanzelfsprekend, maar als je er even over nadenkt, dan is het zo gek nog niet. Door het geven van lezingen, wil ik mensen graag aan het denken zetten en laten ervaren hoe insecten proeven. Graag kom ik bij u langs om een presentatie te geven over het eten van insecten. Uiteraard kunt u dan ook verschillende insecten proberen. Een andere uitdaging, waar ik mee bezig ben, is om de kostprijs van insecten sterk te verlagen. Omdat een insect koudbloedig is, heb je warmte nodig om de insecten te kweken. Dat kost energie en dus geld. Slimme energieoplossingen dragen bij aan het verlagen van de prijs. In Europa zijn we nog niet echt gewend om insecten te eten. In veel landen op het zuidelijk halfrond is het heel gewoon. Wat daar niet zo gewoon is, is om zelf insecten te kweken. Dat doen we wel op het noordelijk halfrond. Die kennis kan mensen in ontwikkelingslanden helpen om zelf in hun eiwitten te voorzien. Daarmee wordt het eiwit tekort bestreden en wij kunnen van hen leren hoe je insecten lekker kunt bereiden. Wie ben ik? Ik ben een enthousiaste insectenliefhebber, die een ruime ervaring heeft opgedaan in milieu- en energievraagstukken. Ik heb veel projecten uitgevoerd in Europa en Azië. Regelmatig geef ik lezingen en trainingen. Ik vind het uitermate boeiend om samen te werken met verschillende culturen en zo van elkaar te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *